O tânără din Botoșani își face propria fabrică de sucuri. Firma acesteia a obținut o finanțare europeană pentru investiție

O tânără din Botoșani își face propria fabrică de sucuri. Firma acesteia a obținut o finanțare europeană de peste 360.000 de lei pentru realizarea investiției. Este vorba de Diana Poleac, care administrează societatea comercială Premier Agro Concept SRL, cu sediul în localitatea Curtești.

Botoșăneanca va implementa proiectul „Diversificarea activității Premier Agro Concept SRL prin achiziționarea de echipamente necesare retehnologizării”, iar una dintre achizițiile pe care le va face în perioada imediat următoare o reprezintă o linie automată de suc. De altfel, Premier Agro Concept SRL a lansat licitația pentru stabilirea furnizorului liniei automate de suc.

„Durata contractului de furnizare este de 6 luni de la semnarea contractului de către ambele părți, livrarea și punerea în funcțiune a liniei de suc, precum și instruirea personalului Achizitorului realizându-se într-o perioadă de maxim 3 luni de la emiterea ordinului de livrare. Valoarea estimată a contractului de furnizare, respectiv valoarea estimată a liniei de suc, este de 362.981,22 lei fără TVA, echivalentul a 73.791,67 euro”, se arată în caietul de sarcini.

Finanțarea pentru prezenta achiziție este asigurată prin Programul Operational Competitivitate, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorarii efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID- 19 si al consecintelor sale sociale si pregatirea unei redresari verzi, digitale si reziliente a economiei, Acțiunea de investiții 4.1.1. BIS Investiții în retehnologizare în domeniul alimentar.

Un student din Botoșani a obținut medalia de aur, iar alți doi medalia de bronz, la Olimpiada Internațională de Matematică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *