Un student din Botoșani a obținut medalia de aur, iar alți doi medalia de bronz, la Olimpiada Internațională de Matematică

Un student din Botoșani a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică. Este vorba despre Gabriel Brehuescu, student la Facultatea de Matematică a UAIC. De asemenea, alți doi botoșăneni, Mirel-Alin Ciornei și Gabriel-Constantin Guțic, au obținut medalii de bronz la aceeași competiție.

Echipa de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a obținut o medalie de aur, una de argint și trei de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS, care a avut loc în perioada 7 – 12 martie 2023 la Struga (Macedonia de Nord). 

„Medalia de aur a fost obținută de Gabriel Brehuescu, student la Facultatea de Matematică a UAIC, medalia de argint a revenit Mihaelei Hudișteanu, studentă la Facultatea de Informatică a UAIC, iar cele trei medalii de bronz au fost câștigate de Constantin-Gabriel Guțic, Mirel-Alin Ciornei (Facultatea de Matematică) și Luca Năstasă- Baraș (Facultatea de Informatică). Echipa UAIC a fost coordonată de asist. univ. dr. Teodor Chelmuș, de la Facultatea de Matematică”, susțin reprezentanții UAIC.

SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Competition for University Students) este un concurs cu participare internațională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei (Mathematical Society of South-Eastern Europe) și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. Anul acesta a avut loc cea de-a XVII-a ediție, la care au participat 83 de studenți de la 24 universități din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România și Turkmenistan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *