Firma din Botoșani care intră în faliment după două săptămâni de la declararea insolvenței

foto: playtech.ro

O firmă din Botoşani a intrat în faliment după două săptămâni de la declararea insolvenței. Tribunalul Botoşani a dispus, luni, intrarea în faliment a societății comerciale Iţcu Building Project SRL, al cărei asociat unic şi administrator este Petrişor Iţcu. Măsura a fost luată în baza unui raport al lichidatorului, după ce insolvența a fost dictată la solicitatea Administraţiei Jusdeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

Iţcu Building Project SRL este o firmă de constructii cu sediul în localitatea Bobuleşti. În 2021, aceasta a avut o cifră de afaceri de 201.649 lei şi pierderi de 11.288 lei.

Solutia pe scurt:

Aprobă raportul administratorului judiciar Financial Operational Restructuring IPURL. În temeiul dispoziţiilor art. 92 alin. (5), coroborat cu art. 38 alin. (2) lit. d) şi art. 145 alin. (1) lit. D din Legea nr. 85/2014, dispune intrarea faliment în procedură simplificată a debitorului soc. Iţcu Building Project SRL. În temeiul art. 145 alin. (2) din Legea privind procedura insolvenţei, confirmă lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă Financial Operational Restructuring IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din Legea nr. 85/2014, cu un onorariu provizoriu în cuantum de 2.000 lei. Pune în vedere ca la prima adunare a creditorilor să se supună spre aprobare onorariul lichidatorului judiciar. În temeiul art. 145 alin. (2) din Legea privind procedura insolvenţei, dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, în termen de 10 zile de la notificare. Dispune notificarea intrării în faliment a debitorului, creditorului şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. În temeiul art. 151 din Legea privind procedura insolvenţei, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea sentinţei prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolven?ă, care se depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei la data de 13.03.2023.
Document: Hotărâre intermediară  40/2023  13.03.2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *