Un şofer din Botoşani bun de plată! 5.600 de lei amendă penală pentru o greşeală care nu se face

Un şofer din Botoşani a devenit bun de plată pentru o greşeală care nu se face. El a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la plata unei sume de 5.600 de lei ca amendă penală după ce a fost prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Amenda penală reprezintă 280 de zile amendă a câte 20 lei/zi.

Iniţial, botoşăneanul a primit de la Judecătoria Botoşani o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, însă a contestat pedeapsa şi a obţinut clemenţă din partea instanţei superioare de la Suceava.

Ce pensie vei primi în funcție de salariul actual. Simulări de calcul

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Bădărău Romică împotriva sentinţei penale nr. 770 din 12.07.2022 a Judecătoriei Botoşani. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală sus menţionată şi în rejudecare: Înlătură din sentinţa atacată dispoziţiile prin care a fost rezolvată acţiunea penală. În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Bădărău Romică la o pedeapsă de 5600 (cinci mii şase sute) lei amendă penală, reprezentând 280 de zile amendă a câte 20 lei/zi, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 61 alin. (1), (2) şi (4) lit. c) Cod penal. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 alin. (1), (3) Cod penal referitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în cazul în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată, azi, 16.03.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  453/2023  16.03.2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *