Controale în Piața Centrală și în Piața Viilor. Comercianți avertizați de polițiștii locali din cauza cântarelor folosite

Piata MareÎn intervalul 1 – 8 martie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte au desfășurat mai multe controale în municipiul Botoșani, în zona piețelor. Astfel, 38 de persoane care vindeau produseîn fața unui restaurant au fost îndrumate către administrația pieței pentru alocarea unor mese unde să își vândă marfa. În incinta pieţelor, au fost supravegheate halele cât şi spaţiul exterior.

„S-a intervenit pentru respectarea sectorizării, de a nu permite vânzarea mărfurilor în afara spațiului alocat, precum şi direct de pe paviment şi de a nu depozita mărfurile pe căile de acces, vânzarea doar în baza atestatului de producător şi a carnetului de comercializare”, precizează polițiștii locali.

În Piața Viilor, au avertizat 15 comercianți cu privire la amplasarea cântarului la loc vizibil, conform prevederilor HCL nr. 138/2020 și verificați opt comercianți cu privire la deținerea atestatului de producător valabil și a completării corespunzătoare a carnetului de comercializare.

În Piata Centrală, au verificat 14 atestate de producător și carnete de comercializare cu privire la completarea corespunzatoare a cantității de mărfă transportate la piață pentru vânzare. Concomitent au aplicat amenzi în valoare totală de 1.300 lei, unor persoane care comercializau produse din mers, pe aleea principală, respectiv covoare a căror proveniență nu a putut fi dovedită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *