O învățătoare din Botoșani împlinește 103 ani. Este soția unui cunoscut preot

O învățătoare din județul Botoșani împlinește, luni, 6 martie, 103 ani, fiind cea mai longevivă învățătoare din județul nostru. Este vorba despre Ștefania Bârzu, soția preotului Teodor Bârzu, care a trecut la cele veșnice în 1993.

Ștefania Bârzu s-a născut la data de 6 martie 1920, în comuna Pomârla și a profesat în satul Hilișeu Crișan. Acum locuiește în Dorohoi. De-a lungul vieții, a fost îndrumător pentru generații întregi de elevi. A iubit și iubește copiii, are o înclinație deosebită pentru cultură, educație și a reușit să le transmită și copiilor ei aceste pasiuni.

Dumnezeu a binecuvântat-o cu doi copii, dar din păcate unul a decedat în urmă cu câțiva ani. Se bucură în schimb de două nepoate de la el. Celălalt fiu al său, Puiu Bârzu, este inginer la Iași și o vizitează destul de des la Dorohoi.

Toată viața, Ștefania Bârzu a trăit cumpătat. Nu s-a enervat ușor, și-a trăit anii în echilibru și înțelepciune.

„Este o femeie care și-a păstrat toată viața calmul, chiar și în cele mai grele situații, dar probabil secretul longevității ține și de alimentație”, ne-a spus nepotul acesteia, Adi Ungurenașu.

Recent, verișoara Ștefaniei Bârzu, respectiv Aureliea Petraru, tot din Pomârla, a fost sărbătorită la împlinirea a 102 ani. Și ea a fost învățătoare ani întregi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *