O judecătoare de la Botoșani, transferată la Iași, după intervenția magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție

admitere inm, stiri, botosani, magistraturaO judecătoare de la Judecătoria Botoșani a fost transferată la Judecătoria Iași, după o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Judecătoarea Mihaela Ciomaga- Matostat a solicitat în mai multe rânduri Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să încuviințeze transferul de la Botoșani la Iași, însă de fiecare dată Secția de judecători a CSM a respins această solicitare.

Magistratul din Botoșani s-a adresat instanței, iar ÎCCJ s-a pronunțat definitiv pe 16 februarie, încuviințând transferul de la o instanță la alta.

„Admite contestația formulată de contestatoarea Ciomaga-Matostat Mihaela împotriva Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii-Secţia pentru judecători nr. 1763 din 23 iunie 2022. Anulează hotărârea contestată şi obligă intimatul Consiliul Superior al Magistraturii la emiterea unei hotărâri prin care să dispună transferul contestatoarei Ciomaga-Matostat Mihaela de la Judecătoria Botoşani la Judecătoria Iaşi. Definitivă. Pronunţată astăzi, 16 februarie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia ÎCCJ.

În baza acestei sentințe, Secția de judecători a CSM s-a întrunit, marți, 7 martie, și a dispus transferul Mihaela Ciomaga- Matostat la Judecătoria Iași. începând cu data de 15 martie 2023.

Un nou bloc, cu cinci etaje, va fi construit în municipiul Botoșani. Vezi unde a fi amplasat și cine este dezvoltatorul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *