Femeile din comuna Mihai Eminescu se pot testa gratuit pentru cancerul de col uterin. Vezi în ce condiții

Femeile din comuna Mihai Eminescu se pot testa gratuit pentru cancerul de col uterin. În data de 17 martie, începând cu ora 9:30, în curtea Căminului Cultural Stâncești va fi prezentă o caravană mobilă ce defășoară proiectul Oncoprev, în cadrul cărora se efectuează gratuit testul Babeș – Papanicolau pentru prevenția și despistarea cancerului de col uterin.

In vederea asigurării unei bune organizări este necesară programarea telefonică. Persoană de contact: Cuzic Daniela – asistent medical comunitar – 0741 987 019 sau 0231 512 183.

Doamnele și domnișoarele care vor să se testeze trebuie să evite contactul sexual cu minimum 48 de ore înainte, să nu folosească creme, săpunuri vaginale sau alte soluții cu 48 de ore înainte și să nu aibă menstruație în timpul recoltării.

Femeile au nevoie doar de buletin în original și copie. Echipa medicală le va recola secreții de la nivelul colului. Doamnele și domnișoarele trebuie să se pregătească așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *