Testări gratuite pentru cancer de col uterin într-un oraș din Botoșani

Femeile cu vârste între 25 și 64 de ani se pot testa gratuit pentru cancer de col uterin, la Centrul Cultural Bucecea, unde va fi, pe 20 octombrie, de la ora 09.00, unitatea mobilă de screening.

Doamnele și domnișoarele care vor să se testeze trebuie să evite contactul sexual cu minimum 48 de ore înainte, să nu folosească creme, săpunuri vaginale sau alte soluții cu 48 de ore înainte și să nu aibă menstruație în timpul recoltării.

Pentru programări: Delia Doctorescu: 0745436186 sau Anca Posteucă: 0231550112. Testările sunt gratuite și au loc în cadrul proiectului ONCOPREV –‘Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin’, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași în județele din nord estul țării (Iași, Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani, Vaslui), împreună cu Fundația Enable România.

Femeile au nevoie doar de buletin în original și copie. Echipa medicală le va recola secreții de la nivelul colului. Doamnele și domnișoarele trebuie să se pregătească așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *