Elevul din Botoşani care îşi bătea şi şantaja colegii de liceu rămâne în arest preventiv

Elevul din Botoşani care îşi bătea şi şantaja colegii de liceu rămâne în arest preventiv. Adolescentul de 16 ani a terorizat întreaga unitate de învățământ, agresându-și colegii în mod constant. El cerea taxă de protecție sau lua telefoanele altor elevi și le ducea la casele de amanet.

Este vorba de Cosmin Marian Rînghilescu, elev de la Liceul Tehnologic „Al. Vlahuţă” Şendriceni, care este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de „șantaj” și „loviri sau alte violențe”. Botoşăneanul ar fi șantajat doi dintre colegii de liceu. El îi amenința pe colegi că, dacă nu îi dau telefoanele, îi va agresa. De altfel, pe unul dintre colegi l-a și lovit.

Judecătoria Dorohoi a dispus, luni, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare emis pe numele său, după ce o primă astfel de măsură a fost adoptată la începutul acestei luni.

Măsura arestării preventive a fost luată ca urmare a faptului că adolescentul are deja antecedente penale. În luna septembrie a anului trecut, acesta a fost arestat la domiciliu și apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru mai multe furturi comise pe raza municipiului Dorohoi.

Un liceu din Botoșani terorizat de un elev. Adolescentul cerea taxă de protecție și își intimida colegii

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi în dosar nr. 140/P/2023 din data de 22 februarie 2023 şi în consecinţă: În temeiul art. 236 alin.1 şi 2 rap. la art. 223 alin. 1 lit. d şi art. 223 alin.2 din Codul de procedură penală, dispune prelungirea pe o durată de 30 de zile, şi anume începând cu data de 04.03.2023 şi până la data de 02.04.2023 inclusiv, a măsurii arestării preventive luate prin încheierea nr.2/02.02.2023 a Judecătoriei Dorohoi, în dosarul nr. 353/222/2023, faţă de inculpatul minor R C M, fiul lui Petru şi Marinela, cercetat sub aspectul infracţiunilor de: „şantajul” (persoană vătămată S Ş)-prev. şi ped. de art. 207 alin. (1) şi (3) din Codul penal; ,,lovirea sau alte violenţe” (persoană vătămată minoră Strug Ştefan)-prev. şi ped. de art. 193 alin. (1) din Codul penal” şi „şantajul” (persoană vătămată B M G)- prev. şi ped. de art. 207 alin. (1) şi (3) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi 113 alin. (3) din Codul penal, Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpat prin apărătorul din oficiu, ca neîntemeiată. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 27.02.2023, ora 10:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *