Botoşăneanul care s-a tăiat în sediul Poliţiei, condamnat la închisoare

Tânărul care a încercat să se sinucidă, pe 24 iunie 2022, în sediul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a fost condamnat, definitiv, la doi ani de închisoare pentru „tâlhărie” și pentru „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”. Condamnarea a fost dictată de Curtea de Apel Suceava, sentinţa fiind mai blândă faţă de cea a Judecătoriei Botoşani, care îl condamnase în primă etapă la doi ani şi cinci lşuni de închisoare.

Botoşăneanul era cercetat pentru o tâlhărie comisă în vara anului trecut. Tânărul de 30 de ani a fost ridicat de poliţişti şi se afla sub escortă în sediul Poliției din Bootşani. La un moment dat, acesta a scos un cuțit, tip briceag, din buzunarul pantalonilor și și-a creat leziuni în zona pieptului”.

„A fost deposedat de cuțit și imobilizat de către polițiști, fiind solicitat un echipaj de ambulanță care l-a transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În acest moment, tânărul se află în afara oricărui pericol, cadrele medicale concluzionând că rănile provocate sunt superficiale”, a precizat atunci purtătorul de cuvânt al Poliției, Delia Nenișcu.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Agafiţei Alberto împotriva sentinţei penale nr. 32 din data de 11.01.2023, pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosar nr. 8204/193/2022. Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus menţionată şi în rejudecare: Înlătură din sentinţa penală aplicarea dispoziţiilor art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal. În temeiul art. 396 alin. (1), (2) şi (10) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul AGAFIŢEI ALBERTO pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie”, prev. de art. 233 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi 43 alin. (5) din Codul penal, art. 75 alin. 2 lit. a,b Cod penal, art.76 alin. 1 Cod penal, art. 79 Cod penal, la pedeapsa de 1 (un) an şi 8 (opt) luni închisoare (în loc de 2 (doi) ani închisoare), ce se va executa în regim de detenţie. În temeiul art. 396 alin. (1), (2) şi (10) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul AGAFIŢEI ALBERTO pentru săvârşirea infracţiunii de „port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”, prev. de art. 372 alin. (3) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi 43 alin. (5) din Codul penal, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare (în loc de 1 (un) an şi 3 (trei) luni închisoare), ce se va executa în regim de detenţie.

În temeiul art. 38 alin. 1 Cod penal, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 1 (un) an şi 8 (opt) luni închisoare, la care adaugă un spor de 4 (patru) luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă, de 1 an închisoare) urmând ca acesta să execute o pedeapsă rezultantă de 2 (doi) ani închisoare. Pedeapsă de executat pentru inculpatul Agafiţei Alberto: 2 (doi) ani închisoare, în regim privativ de libertate. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art. 422 Cod procedură penală coroborat cu art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului, durata arestării preventive de la data de 11.01.2023 la zi.

În temeiul art. 275 alin. 3,6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia, din care suma de 942 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu inculpat, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Suceava. Definitivă. Pronunţată azi 24.02.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  313/2023  24.02.2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *