Tânărul care a încercat să se sinucidă în sediul Poliției din Botoșani, arestat preventiv

Tânărul care a încercat să se sinucidă, vineri, în sediul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis de Judecătoria Botoșani. Magistrații botoșăneni au dispus arestarea acestuia sub acuzația de tâlhărie, faptă pentru care la momentul respectiv fusese ridicat de polițiști pentru a fi dus la audieri.

Botoșăneanul de 30 de ani era sub escortă în sediul Poliției, a scos un cuțit, tip briceag, din buzunarul pantalonilor și și-a creat leziuni în zona pieptului”.

„A fost deposedat de cuțit și imobilizat de către polițiști, fiind solicitat un echipaj de ambulanță care l-a transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În acest moment, tânărul se află în afara oricărui pericol, cadrele medicale concluzionând că rănile provocate sunt superficiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției, Delia Nenișcu.

Tânărul se afla la sediul poliției pentru audieri, fiind bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie comisă la data de 23 iunie a.c.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a dispus verificări, prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de respectare a procedurilor de către polițiști”, mai precizează Nenișcu.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 2787/P/2022. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3, alin. 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului AA, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, prev. de art. 233 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28.06.2022, până la data de 27.07.2022, inclusiv, În baza art. 230 alin.1 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului AA. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod pr. penală, onorariul apărătorului din oficiu (av. Malaimare Mariana, delegaţie nr. 903/28.06.2022) în cuantum de 313 lei, se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 28.06.2022, ora 15:21
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  24/2022  28.06.2022

Agent de poliție anchetat, după ce un tânăr de 30 de ani a vrut să se sinucidă în sediul IPJ Botoșani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alberto Agafitei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *