Prima clădire publică din Botoşani care va fi consolidată pentru a face faţă unui cutremur

Prima clădire publică din Botoşani care va fi consolidată pentru a face faţă unui cutremur de intensitate mai mare este cea în care funcţionează SMURD. Este vorba de un imobil de pe strada Octav Onicescu (la intersecţia cu Bulevardul Mihai Eminescu), care a fost în trecut sediul Protecţiei Civile.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat, miercuri, că a selectat primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, iar pe listă figurează şi clădirea care este în proprietatea Consiliului Judeţean Botoşani şi în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Imobilul va beneficia de lucrări de consolidare pentru reducerea riscului seismic şi de lucrări de intervenţie pentru cresterea eficienţei energetice.

Valoarea lucrărilor este estimată la 6,2 milioane de lei.

În acelaşi program mai e depus un proiect similar şi pentru Sanatoriul de neuropsihiatrie de la Podriga, însă, cel mai probabil, acesta va fi selectat în următoarea etapă. Proiectul acesta are o valoare de peste 10 milioane de lei.

Noi condiții pentru organizarea examenului pentru dobândirea permisului de conducere. Anunțul făcut de IPJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *