VIDEO Un tânăr din Botoșani face pușcărie pentru că a lovit o polițistă. Femeia nu s-a lăsat până nu l-a văzut după gratii

Un tânăr de 33 de ani, din Botoșani, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Suceava, după ce a lovit o polițistă. Antonin Cancel a primit un an și două luni de închisoare cu executare, pentru ultraj.  De asemenea, el trebuie să achite daune morale de 12.000 lei.

Inițial, Judecătoria Botoșani l-a condamnat pe Antonin Cancel la un an și două de închisoare sub supraveghere, însă polițista Iuliana Ana Froicu a contestat sentința. Astfel, magistrații Curții de Apel au menținut pedeapsa, dar au anulat suspendarea sub supraveghere a pedepsei de un an și două luni de închisoare, ceea ce face ca botoșăneanul să ajungă după gratii.

De asemenea, instanța din Suceava a dispus dublarea daunelor morale pe care bărbatul trebuie să le achite polițistei, de la 6.000 la 12.000 de lei.

Scandalul a avut loc pe 20 august 2021, în fața unui bar de pe Primăverii. Potrivit polițiștilor, echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului pentru aplanarea conflictului, a procedat la imobilizarea unui tânăr, pe atunci de 31 de ani, care ar fi adresat amenințări unei tinere de 20 de ani și care manifesta un comportament recalcitrant și nu colabora cu forțele de ordine.

„În timpul intervenției polițiștilor, mai mulți tineri care se aflau în zonă au încercat să-i împiedice să desfășoare activitățile specifice, motiv pentru care față de aceștia s-a luat măsură sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei fiecare. De asemenea, în timpul procedurii de imobilizare, tânărul de 31 de ani, ar fi aplicat o lovitură în zona feței, unuia dintre polițiști”, preciza IPJ Botoșani.

 

VIDEO Botoșăneanul care a făcut scandal în fața unui bar, internat la Psihiatrie. Poliția: Nu a suferit leziuni fizice în urma intervenției polițiștilor

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de partea civilă FROICU IULIANA ANA împotriva sentinţei penale nr. 829 din 20 iulie 2022 a Judecătoriei Botoşani. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în rejudecare: Înlătură din sentinţă dispoziţiile art. 91 şi urm. Cod penal, privind suspendarea sub supraveghere a pedepsei principale de 1 an şi 2 luni închisoare aplicată inculpatului Cancel Antonin. Majorează cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul de la 6.000 de lei, la 12.000 de lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt în contradicţie cu prezenta decizie. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, 13.02.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia păr?ilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 teza finală Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  197/2023  13.02.2023

One thought on “VIDEO Un tânăr din Botoșani face pușcărie pentru că a lovit o polițistă. Femeia nu s-a lăsat până nu l-a văzut după gratii

  1. Felicitari justitiei de data aceasta!
    Era bine ca in cazul politistilor sa foloseasca spray-uri,electrosocul si de ce nu pitolul din dotare. Mai merita si aia cu blanita la glezne si ala cu tricou alb care au tras de politisti sa mearga la inchisoare alaturi de saracul lesinat dat cu capul de asfalt si julit de la prea multa desteptaciune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *