Nenorocire în Botoșani! Un bărbat a murit după ce casa i-a luat foc

O nenorocire s-a produs în județul Botoșani după ce un bărbat a murit în casa care i-a luat foc. Un bărbat de 84 de ani, din localitatea Miorcani, și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins bunurile din camera unde locuia. S-a întâmplat sâmbătă după-amiază. Alarma a fost dată chiar de ginerele victimei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a informat că, la fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani, dar și pompierii voluntari din comuna Rădăuți Prut. Primii care au ajuns la fața locului au fost voluntarii din comună. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din camera unde locuia bărbatul, iar acesta era decedat pe pat.

Potrivit pompierilor botoşăneni, cel mai probabil probabil, evenimentul s-a produs după ce mai multe materiale combustibile așezate lângă soba încinsă s-au aprins, susțin pompierii.

Sfaturi de la pompieri pentru a evita incendiile şi tragediile

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire.

  • nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete!
  • nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului!
  • nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia!
  • nu puneți hainele la uscat, pe sobă!
  • amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.
  • nu aprindeți focul cu benzină;
  • stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!

Mesajul botoșăneanului care își crește singur fetița bolnavă: Cea mai mică donație contează pentru viața fetiței mele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *