Revolta familiei femeii ucisă de dascălul din Botoșani: Nu vom crede niciodată că nu a avut discernământ când statul i-a dat în grijă trei copii

Familia femeii ucisă de dascăl la Cordăreni este revoltată de faptul că bărbatul nu poate fi tras la răspundere pentru că nu are discernământ. Sora femeii ne-a declarat că bărbatul a primit de la stat în grijă trei dintre cei șase copii ai săi și nu ar fi avut voie să îi crească dacă nu ar fi avut discernământ.

„Suntem revoltati. Nu avea discernământ? Nu cred. Nu vom crede niciodată așa ceva. Era dascăl. Ce caută în biserică acest om?  Nu vom crede niciodată că nu a avut discernământ. Când statul i-a dat în grijă 3 copii. Când el umblă liber pe străzi”, mai spune femeia.

Femeia din Botoșani care a fost ucisă de dascăl chiar de ziua ei a trăit un an cumplit alături de cel care avea să-i fie călău. Sora acesteia ne-a povestit cu lux de amănunte calvarul prin care a trecut sora sa înainte de ziua fatidică. A încercat de mai multe ori să scape de el, dar mereu reușea să o determine pe Aurica Pârvu să se întoarcă la el.

Femeia spune că bărbatul avea un comportament ambiguu. Acum era bine, se comporta bine cu ea, apoi, dacă ea nu reacționa cum îi convenea lui, devenea violent

.„A avut discernământ”, strigă, plină de durere, Maria.

Ea crede că acesta a știut exact ce face în ziua crimei și chiar a premeditat totul.

„A cerut-o în căsătorie în ziua aia. Ea l-a refuzat și el atunci a omorât-o. De multe ori o fugărea și după mergea după ea să se împace”, spune Maria.

O relație plină de gelozii și scandaluri

Au fost împreună un an, timp în care femeia ar fi încercat de mai multe ori să scape de el. De o lună nu mai aveau nicio legătură, iar ea ar fi început o relație cu altcineva. Bărbatul nu voia să renunțe la femeie nici în ruptul capului. De ziua ei, i-a luat tort, a mers la părinții ei de unde a luat-o cu mașina și a cerut-o în căsătorie. Nu i-a convenit răspunsul ei, așa că, pe modelul dacă nu ești a mea, nu ești a nimănui, i-a curmat viața.

„El era foarte gelos. A plecat. Ei nu erau de o lună împreună, ea făcându-și altă relație. Când a venit sora mea acasă de la București, el a mers la Negreni să se împace cu ea.  A premeditat totul. Ea a fost și la Stiubieni la părinți, a fost și la mine. Fugea de el când la mine ..când la părinți și spunea că el o bate. La mine când venea sora mea o suna continuu. Vorbea frumos cu ea și dacă nu era răspunsul cum vroia el începea să o injure”, spune Maria.

În ziua respectivă, bărbatul a plătit o mașină și a mers după ea. Împlinea 39 de ani.  Nu s-a lăsat până nu a convins-o să meargă cu el.

„În ziua în care a omorât-o pe sora mea, chiar fiul lui mi-a spus că i-a cumpărat tort, ciocolată. Chiar i-a făcut mâncare și i-a spălat haine. S-a comportat frumos până pe seară. A cerut-o în căsătorie, iar ea l-a refuzat”, spune Maria.

Dascălul, expertizat psihiatric

În luna octombrie a anului trecut, dascălul din Cordăreni și-a ucis partenera. Botoșăneanul de 47 de ani, care a tăiat-o în zona gâtului pe concubina sa cu opt ani mai tânără a fost expertizat psihiatric, iar medicii au stabilit că bărbatul nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Ca urmare a deciziei medicilor psihiatri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus clasarea cauzei şi, practic, au încetat ancheta penală derulată împotriva sa. Botoşăneanul va rămâne internat la Psihiatrie nelimitat. El periodic poate fi expertizat pentru a se constata dacă starea de sănătate s-a îmbunătăţit, însă şansele ca el să iasă din spital sunt foarte mici

„Dacă avem de-a face cu o persoană fără discernământ, este cauză de nepedepsire. Nu mai ai ce să faci. În schimb, situaţia lui faptică este mult mai gravă pentru el şi mult mai sigură pentru societate decât un om care îşi ia o condamnare de câţiva ani şi apoi iese şi comite o nouă faptă”, au declarat, pentru BotosaniNews, surse apropiate anchetei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *