Șoseaua de centură a municipiului Botoșani ar putea începe anul viitor. Investiția se ridică la 65 milioane de euro

sosea de centura, stiri, botosaniAutoritățile din Botoșani susțin că lucrările de construcție la șoseaua de centură a municipiului Botoșani ar putea începe anul viitor. Primăria Botoșani a prezentat, miercuri, un grafic de implementare a proiectului privind realizarea acestei investiții de peste 65 de milioane de euro. Potrivit reprezentanților Primăriei, în perioada imediat următoare va fi realizat proiectul tehnic al lucrării, iar acesta va fi finalizat până în luna martie a anului viitor.

Începând cu luna aprilie 2023 se estimează a fi derulată procedura de achiziție a constructorului, care ar putea fi încheiată în cinci luni, respectiv până la începutul lunii septembrie 2023. Execuția lucrărilor se va realiza în aproximativ 24 luni.

Finanțarea se va face prin Programul Operațional de Transport (POT) 2021-2027. Valoarea totală a obiectului de investiţii a fost actualizată datorită cerințelor suplimentare impuse în proiect de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Astfel, valoarea totală a investiției ajunge la suma de 323,2 milioane lei, respectiv 65,7 milioane euro.

Șoseaua de centură va avea o lungime de 10 kilometri și va cuprinde 4 sensuri giratorii, 2 parcări extinse și o a treia bandă pe sensul de mers din dreapta. Traseul va avea ca repere sensul giratoriu la intrarea din DN 29 Botoșani-Suceava, la kilometrul 7, va străbate extravilanul comunei Curtești – traseu pe care este prevăzut un al doilea sens giratoriu, va continua până la bifurcația cu drumul județean către Vorona și va avea punctul terminus la sensul giratoriu de la Lebăda, cu ieșirea spre Iași. Șoseaua de centură va avea conectivitate cu drumul E85 București – Suceava – Siret și cu drumul E58 București – Iași – Ungheni.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a recepționat miercuri „Actualizarea Studiului de Fezabilitate”, realizată de Best Consulting & Design București, pentru obiectivul de investiții „Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”, al cărui beneficiar este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani”, transmite printr-un comunicat Primăria Botoșani.

„Proiectul este unul ambițios și necesar, care garantează dezvoltarea municipiului Botoșani și a județului, în condițiile în care centura ocolitoare prin Curtești va fi legată de Drumul Expres Botoșani – Suceava – Siret”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

 

Șoferul care a provocat accidentul mortal din prima zi de Crăciun, reținut de polițiștii botoșăneni. Cât de beat s-a urcat la volan

2 thoughts on “Șoseaua de centură a municipiului Botoșani ar putea începe anul viitor. Investiția se ridică la 65 milioane de euro

  1. Valoare mare, vor fi comisioane pentru toti. Gasim niste firme cum sunt cele de la Neamt care nu au muncitori si ingineri calificati, utilaje, si experienta in lucrari similare. Asa apar intarzieri mari in executie, lucrari care se crapa inainte de a fi receptionate. Dar cu tupeu vom raporta realizari, vom taia panglici inaugurale. Ne batem joc de fondurile pe care le primim.

  2. Asa a fost asa va fi! Atat timp cat din „zona metropolitana” fac parte cei mai „renumiti ” politicieni (platiti din rezerve de partid)!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *