Ofițerul de poliție care a vrut să fie șef la IPJ Botoșani, dar care nu s-a mai prezentat la concurs

ijp Botosani, stiri, politie, botosaniUn ofițer de poliție s-a înscris în cursa pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, însă nu s-a mai prezentat la concursul organizat pe 22 decembrie de Poliția Română. Este vorba de comisarul șef Ovidiu Sîrbu, cel are a condus conducerea Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava.

Ofițerul lucrează la Suceava, dar este originar din județul Botoșani. Ovidiu Sîrbu a intrat în Poliţie în 2001, iar până în 2015 a activat la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Timp de patru ani, până pe 12 august 2019, a ocupat funcţia de şef Serviciu Ordine Publică în cadrul IPJ Suceava, iar de la acea dată şi până pe 22 noiembrie, când a preluat conducerea Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, a lucrat ca ofiţer la Serviciul Judeţean Anticorupţie. Deocamdată, nu se cunosc motivele neprezentării acestuia la examenul organizat în urmă cu o săptămână.

La concurs, comisarul șef de poliție Toader Buliga, actualul împuternicit la șefia Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, a obținut cea mai mare notă la concursul pentru șefia IPJ, organizat, miercurea trecută, de Inspectoratul General al Poliției Române. Buliga a fost notat cu 7.20 la examenul susținut la București, în timp ce contracandidații săi au avut note sub 5.

La concurs s-au mai înscris trei ofițeri de poliție, respectiv comisarul șef Ioan Aniței, actualul adjunct al inspectorului șef al IPJ Botoșani, comisarul Cosmin Moscalu, șeful Poliției municipiului Dorohoi, precum și Ovidiu Sârbu, un ofițer de poliție originar din Botoșani, care lucrează în Suceava.

Nr.

crt.

 

Candidat

 

Nota obținută la

proba interviu

 

1.

Ioan Aniței

4.63

 

2.

Toader Buliga

7.20

 

3.

Cosmin Moscalu

4.05

4. Ovidiu Sîrbu

neprezentat

 

Se cunoaște noul șef al Poliției din Botoșani! Au fost anunțate rezultatele la concursul organizat de IGPR

One thought on “Ofițerul de poliție care a vrut să fie șef la IPJ Botoșani, dar care nu s-a mai prezentat la concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *