„Alaiul măștilor”, organizat într-o localitate din Botoșani în ultima zi a anului. Participă formații din trei comune

Unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate obiceiurilor și tradițiilor de iarnă va avea loc, în ultima zi a acestui an, în centrul comunei Vorona. „Am pornit cu plugușorul”, care include și „Alaiul măștilor”, va avea loc pe 31 decembrie, de la ora 10.00. Parada grupurilor de obiceiuri și de măști va atrage grupuri de urători din trei comune, respectiv din Vorona, Tudora și Corni.

Evenimentul de la Vorona este organizat de Primăria comunei Vorona și societatea comercială Prodacom SA. Acțiunea a fost sub semnul întrebării după ce comunitatea din Vorona se află în doliu ca urmare a decesului Danielei Șfaițer, soția principalului acționar de la Prodalcom SA, omul de afaceri Cornel Șfaițer. Se pare că acesta le-a transmis autorităților locale că va susține datinile și obiceiurile, însă nu se va implica în organizarea acestora, la fel cum a făcut-o în anii precedenți.

În anii trecuți, obiceiurile de Anul Nou de la Vorona începeau de acasă de la Cornel Șfaițer, în fața casei căruia urătorii se adunau și făceau primele urări familiei omului de afaceri.

FOTO & VIDEO A început Festivalul de Datini și Obiceiuri la Botoșani. Sute de persoane au îndurat frigul pentru a se bucura de tradiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *