Decizia luată de Florin Țurcanu imediat după ce a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu excutare

Florin Turcanu la proces la Tribunalul BotosaniFostul președinte al Consiliului Județean Botoșani și al filialei din Botoșani a Partidului Național Liberal, Florin Țurcanu, care a fost condamnat, vineri, la doi ani și jumătate de închisoare cu executare, a luat, la scurt timp după pronunțarea instanței, decizia de a se prezenta la sediul Inspectoratului de Poliție Județean. De aici, acesta a fost preluat de polițiști și escortat în Penitenciarul Botoșani.

Astfel, procedura de aplicare a mandatului de executare a pedepsei decise de Curtea de Apel Suceava a fost simplificată, încât polițiștii botoșăneni nu au fost nevoiți să îl caute pentru a-l încătușa.

Fostul șef al CJ a fost a fost trimis în judecată pe 13 aprilie 2016, de procurorii DNA, el fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată. El a fost achitat pentru trafic de influenţă, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale, dar a fost condamnat pentru spălare de bani. Pedeapsa pentru această infracţiune este de doi ani de închisoare, însă, pentru că mai avea o condamnare penală, de şase luni de închisoare cu suspendare, magistraţii au revocat pedeapsa anterioară, astfel încât Ţurcanu a fost obligat la executarea pedepsei de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Acuzele procurorilor DNA

Conform procurorilor anticorupție, ”în perioada iunie 2013-septembrie 2014, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, inculpatul Ţurcanu Florin a pretins şi primit de la administratorul mai multor firme din Botoşani, sume de bani şi alte foloase materiale în cuantum de 272.906,16 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţie şi amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea inculpatului Anuşca Aristomel (socrul lui Ţurcanu Florin), situat în municipiul Botoşani, la care se adaugă şi cheltuieli privind achiziţionarea unor aparate şi bunuri de uz casnic. Acesta din urmă, de altfel, l-a şi ajutat pe ginerele său Ţurcanu Florin, în sensul că a intermediat primirea banilor şi a foloaselor necuvenite”.

În schimbul foloaselor, Ţurcanu i-a promis omului de afaceri că îşi va folosi influenţa pentru a interveni asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani şi din cadrul a două primării de comună de pe raza aceluiaşi judeţ, Dângeni şi Avrămeni, astfel încât să fie atribuite, prin încredinţare directă, trei contracte de lucrări şi furnizare de bunuri, în valoare de peste 600.000 lei, firmelor administrate de omul de afaceri, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

5 thoughts on “Decizia luată de Florin Țurcanu imediat după ce a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu excutare

  1. Singura decizie corectă, absolut corectă, a individului în întreaga lui viață: să se predea pentru a fi dus la pușcărie. A doua ar fi să nu mai plece de-acolo pentru câte a făcut, Greu, dar începe să devină respirabil aerul din Botoșani, nu mai este chiar așa pestilențial.

  2. Turcanu este vinovat. Dar cei care au oferit sumele de bani de ce nu au fost pedepsiti. Ei continua cu mituirea politicienilor-primari, presedinti, directori- si castiga dupa licitatii necurate foarte multe lucrari pe care le executa cu mari greseli, cu sifonarea fondurilor publice.

  3. NU sunt deacord cu pedeapsa lui FLORIN de ce nu se fac cercetari pentru cele 50 milioane de euro bagate in tevi PRIN CARTIERE DAR NU SE STIE NIMIC de gasca diaconu , roman, fluture etc… in perioada portocalie ?

  4. se aude la Poliție faceți cercetări, ca finu lu Fluture a plecat de la conducerea poliției…dar vai cum să ne sesizăm din oficiu..nu pot cerceta nașu lu foști coleg…
    horia de bani publici….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *