Un bărbat din Botoșani, condamnat la 25 de ani de închisoare. Faptele sale, de o gravitate extremă

Un bărbat din județul Botoșani a primit, luni, o pedeapsă de nu mai puțin de 25 de ani de închisoare, după ce a omorât un om și l-a aruncat într-o fântână. Curtea de Apel Suceava l-a condamnat, definitiv, la un sfert de secol de detenție pe Mihai Constantin Axinte, în vârstă de 37 de ani, din satul Miorcani din comuna Rădăuţi-Prut, pentru săvârşirea infracţiunii de  „omor calificat”.

În luna iulie a acestui an, botoșăneanul a primit aceeași pedeapsă din partea Tribunalului Botoșani, însă a contestat condamnarea la Curtea de Apel Suceava. Instanța din Suceava a respins apelul acestuia, astfel încât sancțiunea devine definitivă.

Crima s-a produs în noaptea de 13 spre 14 ianuarie în localitatea Miorcani. Anchetatorii susțin că este posibil ca, în momentul în care a fost aruncată în fântână, victima să fi fost încă în viață. Autorul a fost prins imediat și a fost dus la Psihiatrie, unde a fost expertizat. Medicii au constatat că acesta are discernământ, iar în aceste condiții procurorii au dispus reținerea acestuia și trimiterea în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

„În noaptea de 13/14.01.2022, în jurul orei 23.00, în timp ce se aflau la domiciliul comun, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul, care a mai suferit în trecut o condamnare pentru săvârşirea unei tentative de omor, l-a lovit cu obiecte contondente pe numitul V.V., după care, cu ajutorul unei roabe, l-a transportat pe o distanţă de circa 200 m şi l-a aruncat într-o fântână secată, cu adâncimea de aproximativ 25 m, victima suferind leziuni care au dus la deces”, susțin anchetatorii.

Acuzații grave la adresa unei firme de servicii funerare din Botoșani. „L-au adus exact ca pe un sac de gunoi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *