Ani buni de pușcărie pentru un bărbat din Botoșani care și-a atacat vecinul cu un cuțit

Un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din localitatea Călărași, a fost condamnat, marți, de Tribunalul Botoșani la zece ani de închisoare pentru tentativă de omor. Este vorba de Ionel Grabovenschi, care în vara anului trecut s-a luat la ceartă cu un vecin din cauza unui teren, apoi a luat un cuțit și l-a înjunghiat.

Totul s-a petrecut chiar de Înălțarea Domnului, când bărbatul se întorcea de la cimitir și s-a întâlnit cu vecinul său. Pe fondul unor discuții mai vechi din cauza pământului respectiv, s-au luat la ceartă, iar Ionel și-a ieșit din fire și l-a înjunghiat pe bărbatul de 58 de ani în abdomen.

Ionel Grabovenschi a fost închis, în anii 90, pentru o faptă asemănătoare.

Solutia pe scurt:

Înlătură circumstanţa atenuantă a provocării, prev. de art. 75 alin. 1 lit. a Cod penal. Condamnă pe inculpatul Grabovenschi Ionel la pedeapsa de: – 10.000 lei amendă penală (200 zile amendăx50 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal, prin raportare la dispoziţiile art. 61 alin. 2 şi alin. 4 lit. c Cod penal. – 10 ani închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prev. de art. 32 Cod penal rap. la art. 188 Cod penal şi art. 189 alin. 1 lit. e Cod penal. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. În baza art. 39 alin. 1 lit. d Cod penal aplică inculpatului pedeapsa de 10 ani închisoare, la care se adaugă pedeapsa amenzii în cuantum de 10.000 lei – pedeapsă principală de executat: 10 ani închisoare şi 10.000 lei amendă penală.

Șoferii pot primi amendă chiar dacă au anvelopele de iarnă montate. Ce prevede codul rutier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *