Șoferii pot primi amendă chiar dacă au anvelopele de iarnă montate. Ce prevede codul rutier

Foto: Shutterstock

În spaţiul public au apărut o serie de informații conform cărora șoferii riscă amenzi dacă nu au montate anvelopele de iarnă începând cu data de 1 noiembrie. Se pare că, indiferent dacă au sau nu maşina echipată, pot fi sancţionaţi, dacă nu ţin cont de un aspect important.

Registrul Auto Român a transmis recent, un mesaj oficial prin care explică de ce soferii pot fi amendaţi chiar şi în cazul în care au mașinile dotate cu anvelope de iarnă. Se pare că, în cazul în care, la un control de rutină oamenii legii constată faptul că acestea sunt uzate, şoferii pot fi sancţionaţi cu o amendă usturătoare.

„Ați citit articolele despre amenzile pe care le riscă românii dacă nu au montate anvelopele de iarnă la 1 noiembrie și sunteți nedumeriți sau panicați? Nu aveți de ce! Registrul Auto Român vă explică tot ce trebuie să știi despre anvelopele care sunt obligatorii pe timpul iernii. Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule, așadar precizăm clar că nu există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că toatre anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră”, anunță RAR într-o postare pe Facebook.

Sursa:cancan.ro

Zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion. Prognoza actualizată pentru sărbătorile de iarnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *