Cum a ajuns în Botoșani un studio care face jocuri video pentru Disney sau Netflix. „Știți, România nu este doar despre București”

Compania românească de gaming Amber Studio s-a extins de-a lungul timpului atât la nivel local, în mai multe orașe din România, dar și internațional, cu studiouri deschise în țări precum Statele Unite, Mexic sau Polonia. Una dintre locațiile studioului cunoscut pentru colaborările sale cu giganți ca Amazon, Disney sau Netflix este la Botoșani. Am fost curioși să aflăm cum a ajuns Amber în orașul din nordul Moldovei.

“Am găsit un parteneriat foarte bun cu administrația locală de acolo (n.r. – Botoșani). Am simțit că este o oportunitate foarte bună – nu exista concurență și erau o mulțime de oameni care visau să lucreze în industria dezvoltatoare de jocuri video. Știți, România nu este doar despre București. Este o țară foarte mare și sunt o mulțime de oameni talentați, iar noi vrem să oferim oportunități și avem nevoie de acel talent, deci e și în interes personal. Am deschis studioul din Botoșani în octombrie 2019. Lucrurile au pornit încet pentru că imediat a venit pandemia, dar sunt foarte fericit să spun că de atunci echipa a crescut și acum avem peste 100 de angajați și este un studio care crește foarte, foarte repede”, a precizat, pentru startupcafe, CEO-ul companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *