Minune de Sfânta Parascheva! Micuța din Botoșani, strangulată cu un cordon, și-a revenit miraculos

Micuța de trei ani, dintr-o familie din municipiul Botoșani, care s-a strangulat cu un cordon, și-a revenit miraculos. Potrivit medicilor ieșeni, în prezent, fetița este în afara oricărui pericol. Potrivit medicului Tamara Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași, copila se află internată la Terapie Intensivă, starea sa este bună, este conștientă și este stabilă respirator și hemodinamic.

Fetița s-a ștrangulat accidental cu cordonul de la un halat de baie, care era atârnat într-un cuier. A fost descoperită de părinți inconștientă. A fost preluată imediat de serviciile de urgență prespitalicești. Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de copii Sfânta Maria Iași, în comă profundă, cun encefalopatie hipoxică în urma strangulării. A beneficiat de explorări imagistice, paraclinice, de consulturi pluridisciplinare”, a declarat Tamara Roșu.

Reamintim că o fetiță, în vârstă de trei ani, dintr-o familie din municipiul Botoșani, a fost trimisă cu elicopterul SMURD, vineri, la o clinică din Iași după ce s-a ștrangulat accidental cu un cordon de la un halat.

Incidentul s-a produs în urmă cu două zile. Mama a fost prima care i-a acordat primul ajutor micuței până la sosirea ambulanței. Apoi, copila a fost preluată de cadrele medicale și dusă la spital. Medicii botoșăneni au decis transferul acesteia la Iași.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. Ei fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Totodată Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost sesizată în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *