FOTO Un șofer a fost găsit nevinovat după un accident mortal la Botoșani

Un șofer a fost găsit nevinovat după un accident mortal produs în ianuarie 2019 în județul Botoșani. Ciprian Coman, în vârstă de 45 de ani, din Suceava, a dat cu mașina peste un bărbat din localitatea Hudum, provocând decesul acestuia. Judecătoria Botoșani a decis, marți, că suceveanul nu este vinovat și l-a achitat, însă sentința nu este definitivă.

Pe 19 ianuarie 2019, botoșăneanul de 63 de ani, din Hudum, a murit după ce a fost lovit puternic de un Ford Transit condus de Ciprian Coman. La locul respectiv au ajuns imediat cadrele medicale, care au început manevrele de resuscitare. Din păcate, însă, bărbatul, Mihai Talpiz, nu a supraviețuit.

Victima a fost văzută cu puțin timp înainte de a fi lovită circulând pe mijlocul drumului, ea aflându-se, cel mai probabil, sub influența băuturilor alcoolice. El se întorcea din benzinăria Cristal, de unde a cumpărat o bere.

stiri, botosani, accident mortalSolutia pe scurt:

În temeiul 396 alin. 1 și 5 Cod procedură penală raportat la art. 17 alin. 2 Cod procedură penală și art. 16 alin. 1 litera b) teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul COMAN CIPRIAN – IONUȚ sub aspectul infracțiunii de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. 1, 2 Cod penal, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În temeiul art. 397 alin. 1 Cod procedură penală rap. la art. 25 alin. 5 Cod procedură penală, lasă nesoluționate acţiunile civile promovate în cauză de părţile civile GALAN CONSTANTIN, GALAN OLGA şi RUDEI VIORICA. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, conform art. 410 alin. 1 Codul de procedură penală. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței astăzi, 27.09.2022.
Document: Hotarâre  1087/2022  27.09.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *