Solidaritate! Gestul făcut de câțiva tineri pentru polițistul botoșănean rănit în accident

Câțiva tineri din comuna Havârna, localitatea natală a polițistului de 27 de ani, care a fost rănit în accidentul rutier din Iași, s-au mobilizat și au arătat că sunt solidari cu el. Mulți dintre ei îl cunosc pe Andi Amân încă din copilărie, iar când au auzit de necazul său au vrut neapărat să ajute.

Astfel, la un apel făcut de primarul comunei, Rodica Baltă, 15 persoane au mers cu un microbuz să doneze sânge pentru polițistul botoșănean.

„Noi le-am pus la dispoziție transportul. Au fost 15 persoane și au donat sânge. Știam că trebuie să mai fie operat. Sperăm să se facă bine. Acesta este gândul nostru”, ne-a declarat primarul localității.

Andi Amân, de 27 de ani, din comuna Havârna, a suferit o fractură de bazin în urma accidentului. El este internat la Terapie Intensivă.

„Este conştient şi a primit mult sânge şi produse de sânge – perioada critică nu a trecut încă. Este un moment în care dorim să încurajăm donarea, nu doar pentru el, ci pentru foarte mulţi pacienţi care au nevoie de sânge”, a precizat, pentru Ziarul de Iasi, prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Botoșănenii pot dona sânge pentru Andi, la Centrul de Transfuzie Botoșani. Se poate dona orice grupă, doar precizând numele polițistului. Colegul lui Andi a fost externat din spital. Polițiștii sunt din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Tg. Frumos și se deplasau la un eveniment sesizat prin apel 112, a transmis IPJ Iași.Poliţiştii se aflau în misiune și erau în depăşirea maşinii implicate în accident. Șoferița autoturismului Seat a vrut să facă stânga, nu s-a asigurat şi a intrat în coliziune cu maşina Poliţiei.

Noi detalii despre starea polițistului din Botoșani, rănit într-un accident rutier

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *