Botoșănean prins de polițiști cu o armă și 50 de proiectile în locuință. Arsenalul, adus din Austria

Un botoșănean a fost prins de polițiști cu o armă și 50 de proiectile în locuință. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunile de contrabandă calificată și nerespectarea reegimului armelor și munițiilor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, în urma verificărilor efectuate de către polițiști,  la data de 19 septembrie 2022, la domiciliul unui bărbat, de 48 de ani, din comuna Mihai Eminescu, a fost identificată o armă neletală, cu destinația tir sportiv, supusă autorizării, precum și 50 de proiectile.

Arma și muniția aferentă,  ar fi fost achiziționate în luna iunie 2021, din Austria, fiind aduse în țară de către bărbatul de 48 de ani. Acestea au fost ridicate de către polițiști.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată (introducerea sau scoaterea din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile) și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *