Școli din Botoșani cu acoperișuri ce stau să se prăbușească

Câteva unități de învățământ din municipiul Botoșani au acoperișuri ce stau să se prăbușească în orice moment din cauza infiltrațiilor. Potrivit unui raport prezentat, joi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, în această situație sunt Liceul Dimitrie Negreanu, Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, Colegiul A.T. Laurian.

Astfel, la prima unitate de învățământ, la corpul de ateliere există infiltrații în mai multe spații (săli atelier, sală informatică, grup sanitar) din cauza acoperișului deteriorat.

Unele pardoseli ale aceluiași corp de clădire, precum și curtea interioară betonată prezintă denivelări și fisuri, erau în derulare reparații interioare cu finalizare după începerea anului școlar, dar înainte de activități practice în ateliere, deci fără a perturba procesul instructiv educativ”, se precizează în raport.

La Pedagogic, la ultimul etaj al internatului există infiltrații motiv pentru care nu se cazează la acest nivel. La Laurian, la ultimul nivel al corpului vechi există infiltrații din cauza deteriorării acoperișului și suprafețe afectate de infiltrații vechi, „fiind necesară urgentarea procesului de reabilitare existent”.

FOTO Iată că se poate! Elevii dintr-o comună din Botoșani au dușuri la școală. „Care nu au apă acasă, să vină să se spele la școală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *