FOTO! Ziua porților deschise la Inspectoratul de Jandarmi Botoșani: Zeci de copii au văzut exerciții demonstrative de intervenție și au mâncat la popotă

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani și-a deschis larg porțile, joi, pentru a marca cei 129 de ani de la promulgarea Legii Jandarmeriei Rurale. Nu mai puțin de 30 de copii au participat la activitățile pregătite de jandarmi.

Acestea au fost organizate în cooperare cu Protopopiatul Botoșani și Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea 2 Botoșani.

Programul zilei a debutat la sediul inspectoratului, cu primirea copiilor, și a cuprins vizitarea Sălii Tradițiilor și a sălii de sport, urmate de vizionarea unui film de prezentare a Jandarmeriei Române, discuții cu specialiștii în prevenirea faptelor antisociale și prezentarea unor standuri cu tehnica și mijloacele din dotare, folosite de jandarmii botoșăneni în executarea misiunilor”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean.

La baza de pregătire, copiii au avut prilejul să urmărească exerciții demonstrative de intervenție, să îi cunoască pe prietenii de nădejde ai jandarmilor – câinii de serviciu și să se familiarizeze cu tehnicile de autoapărare utilizate pentru protecția personală sau a celor în sprijinul cărora se intervine.

Ziua de tabără s-a încheiat  cu un scurt moment artistic pregătit de Fanfara ,,Brazii Bucovinei”, din care face parte și un tânăr subofițer jandarm, iar la final copiii au servit masa de prânz la popota inspectoratului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *