O cunoscută societate cu capital de stat își vinde, prin licitație, spațiile de la Botoșani

O cunoscută societate cu capital de stat își vinde, prin licitație, spațiile de la Botoșani. Este vorba de societatea comercială Unisem SA, care a anunțat că renunță, la proprietatea industrială constând în șapte construcții industriale pe care le deține pe Calea Națională 37 din municipiul Botoșani, vis-a-vis de Grupul Școlar de Industrie Ușoară (Liceul Textil).

Imobilele sunt în suprafață construită la sol de 1.909 metri pătrați, iar terenul este în suprafață de 3.906 metri pătrați. Valoarea estimată a acestor bunuri imobile este de 300.000 de euro.  Licitația este programată a avea loc pe 26 septembrie, la sediul din București al companiei.

Istoria Unisem

Ca structură specializată, în subordinea Ministerului Agriculturii, s-a organizat la 5 martie 1958 Trustul pentru Producerea şi Valorificarea Seminţelor „AGROSEM”, reorganizat în anul 1962 în Centrala Trustului AGROSEM.

Din anul 1971 producerea şi valorificarea seminţelor şi materialului săditor horticol se desprinde din AGROSEM ca Oficiu pentru producerea şi Valorificarea Seminţelor de Legume şi Material Săditor, reorganizat în Întreprinderea de Valorificarea Seminţelor de Legume şi Material Săditor (I.V.S.L.M.S.), cu Complexe de seminţe judeţene fără personalitate juridică.

Din 1990, I.V.S.L.M.S. a fost reorganizată în societate pe acţiuni sub denumirea de SC UNISEM SA. Societatea este înregistrată la Registrul Comerţului sub codul unic 302/J 40/14/1990 şi are sediul social în Bucureşti.

Obiectul de activitate

Societatea desfăşoară activităţi în domeniile: producţie agricolă, comerţ şi servicii pentru agricultură, fiind specializată în producerea, preluarea şi comercializarea en-gros şi en-detail a seminţelor de legume, leguminoase alimentare, flori, plante furajere şi cartof. Obiectul principal de activitate este „comerţ cu ridicata a cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului” – corespunzător cod 4621 din Clasificarea Activităţilor din Economia Naţională – CAEN – Rev.2, înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului Bucureşti.
În secundar Societatea desfăşoară un număr de 86 activităţi vizând depozitarea şi condiţionarea seminţelor de legume, leguminoase alimentare, flori, furaje şi cartofi, producerea şi valorificarea legumelor, cerealelor, cartofului, plantelor tehnice şi furajere, preluarea şi comercializarea de îngrăşăminte chimice, pesticide, ambalaje, unelte de grădinărit, diverse mărfuri alimentare şi nealimentare, servicii de transport specific, precum şi operaţiuni de comerţ exterior.

Dedeman a cumpărat terenurile unei foste fabrici din municipiul Botoșani. A plătit 11,7 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *