FOTO Controale la Botoșani pentru combaterea „afacerilor” necurate cu lemne. Acțiune de amploare a polițiștilor, jandarmilor și inspectorilor de la Garda Forestieră

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, împreună cu inspectori din cadrul Gărzii Forestiere și sprijiniți de jandarmi, au organizat, miercuri, 31 august, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul forestier, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Scopul activităților a fost verificarea modului de respectare a normelor legale în domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate aproximativ 120 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 7.500 de lei.

Totodată, în urma depistării în trafic a autovehiculelor care nu aveau documente legale pentru cantitatea de material lemnos transportată, au fost confiscați aproximativ 20 metri cubi de material lemnos, de pe raza municipiului Botoșani, orașelor Bucecea și Ștefănești și comunelor Albești și Vârfu Câmpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *