Doi fermieri din Botoşani, acuzaţi de fraude cu subvenţii agricole. Procurorii DNA s-au ţinut de capul lor

tractor la arat, stiri, botosani, apia, agriculturaDoi fermieri din județul Botoşani sunt acuzaţi de fraude cu subvenţii agricole. Este vorba de doi soți are lucrează terenuri în comuna Dângeni, care au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)- structura centrală.

Soții Mihail Paul Drețcanu și Rodica Cecilia Drețcanu sunt acuzați de procurorii DNA că în perioada 2009- 2013 ar fi beneficiat ilegal de subvenții agricole, generând Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură un prejudiciu în valoare de 136.733 lei.

Mihail Paul Drețcanu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, în timp ce soția acestuia este acuzată de complicitate la aceeași infracțiune.

Dosarul, care este asimilat faptelor de corupție, a fost trimis spre judecată la Tribunalul Botoșani.

Conflict între un cunoscut om de afaceri din Botoșani și un primar. “M-a batjocorit în toate felurile”, susţine patronul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *