VIDEO Șefa CJ Botoșani i-a prezentat ministrului trei proiecte pentru care are nevoie de finanțare. Unul presupune modernizarea Secției de Pediatrie

Șefa Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, i-a prezentat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, trei proiecte extrem de importante pentru sănătatea botoșăneană, pentru care are nevoie de finanțare. Potrivit acesteia, primul proiect se referă la modernizarea Spitalului de Pediatrie, în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, care presupune atât construcția noii clădiri, cât și toate dotările necesare.

„În prezent, Secția exterioară de Pediatrie funcționează în clădiri foarte vechi, nu mai asigură standardul vremurilor pe care le trecem în această perioadă”, a spus Federovici.

Al doilea proiect se referă la Secția de Psihiatrie, în valoare de 39 de milioane de euro, iar al treilea proiect este pentru Spitalul din orașul Săveni, cu o valoare de 17 milioane de euro. Secția externă de la Săveni deservește aproape un sfert din populația județului.

„Avem proiecte mature, încercăm de comun acord să găsim pârghii de finanțare”, a adăugat Federovici.

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că atunci când a preluat șefia Ministerului Sănătății a găsit 49 de spitale preselectate din țară din care urmau să fie selectate 25 în cadrul PNRR, dar niciun spital nu era din Botoșani, chiar dacă în alte județe erau câte trei sau patru spitale incluse.

El susține că mai există o posibilitate ca Guvernul României să obțină un împrumut astfel încât și Botoșaniul să primească finanțarea necesară pentru proiectele importante din sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *