VIDEO Președintele CJ Botoșani: Investițiile în UPU vor continua și în perioada următoare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Doina Federovici a declarat, joi, la inaugurarea noului sediu al Unității de Primiri Urgențe (UPU) Botoșani, că la acest sediu s-au efectuat lucrări complexe, fiind foarte multe obstacole în realizarea acestui proiect. Valoarea  lucrărilor este de 12,5 milioane de lei, adică 2,5 milioane de euro, din care 4,9 milioane de lei a reprezentat contribuția CJ și 6,6 milioane de lei finanțare cu fonduri europene. De asemenea, 1,2 milioane euro s-a investit în aparatură performantă, de ultimă generație.

„Investițiile în UPU vor continua și în perioada următoare pentru că, chiar în aceste zile, suntem în plină procedură de achiziție pentru partea de mobilier pentru partea administrativă și și sperăm ca deschiderea ofertelor, care va fi făcută în data de 8 august, să ne aducă ofertanți, să fie serioși și să putem să închidem acest proiect”,  declarat Doina Federovici.

În prezent, în județul Botoșani  sunt proiecte finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI) în valoare de 20 de milioane de euro, printre care: construcția unui laborator de microbiologie în curtea secției de Infecțioase, construcția noului Ambulatoriu de specialitate și spitalizare de zi în curtea Spitalului Mabromati și modernizarea și extinderea Secției de Oncologie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *