Uniunea Social Liberală scârţâie la Botoşani: Atacuri verbale între liderii PSD şi PNL în urma unui sondaj prezentat de PSD

Liderul social democraţilor botoşăneni, Gheorghe Marcu, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă un sondaj cu procentele obţinute în cazul unor candidaturi ale PSD, PNL şi PDL dând PSD drept locomotiva USL în urma sondajului, lucru care i-a deranjat pe partenerii liberali. Florin Ţurcanu, preşedintele PNL Botoşani, a ţinut să precizeze că în USL se discută de paritate 50%-50% ACD şi PSD şi nicidecum de locomotivă şi vagoane. În sondajul PSD, Gheorghe Marcu obţinuse un procent mai mare decât Florin Ţurcanu pentru candidatura la şefia CJ. Deranjat că cei din PSD au ieşit public cu acest sondaj, liderul liberalilor botoşăneni a cerut, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă reprezentanţilor PSD ca aceste informări să fie cunoscute doar în interiorul USL. El spune că sondajul PSD a fost un sondaj „de a mă lăuda singur pe mine”.

Atâta timp cât avem un protocol, atâta timp cât discutăm doar de sondaje făcute de firme autorizate de Bucureşti. Noi nu am reuşit să achităm sondaje, nu să vorbim de sondaje făcute de X sau Y. Noi nu am achitat, nici PSD şi nici PNL, sondajele de la Bucureşti. Atunci discutăm de un sondaj făcut de un profesionist. Dacă cineva are făcut un sondaj, cer public să prezinte să vedem cine l-a făcut, firma care şi-l asumă şi atunci putem discuta cu documentele. Societatea care a făcut acest sondaj să iasă public şi să-l expună…Şi eu pun unul-doi copii şi sună mâine la zece oameni din Dorohoi şi patru din Bucecea… Şi eu am un sondaj pe 6000 de oameni şi vi-l pot prezenta pe documente, dar este un sondaj făcut de noi ca să vedem unde stăm mai bine şi unde mai rău”, a adăugat Ţurcanu.

El consideră că colegii din PSD nu au procedat corect şi că au încălcat încă o dată înţelegerile din cadrul USL.

Vreau public să cer maturitate, responsabilitate. Noi nu facem politica lui Ţurcanu, lui Marcu sau Onişa. Noi ducem la îndeplinire programul USL. Noi suntem oamenii care trebuie să răspundem nevoilor cetăţeanului. Nu cred că acum trebuie să ieşim să spunem că: eu sunt mai puternic, tu eşti mai puţin puternic. Discutăm de un parteneriat, de echipă. Dacă deja am ieşit public şi mă arunc că eu sunt locomotiva, tu eşti vagonul… Îi cer pentru ultima dată şi domnului Marcu, şi domnului Onişa, care, îmi cer scuze că îi pronunţ numele dar nu are nicio treabă în acest artificiu, dar nu este problema cetăţeanului ceea ce facem în interiorul uniunii„, a mai spus Ţurcanu.

Preşedintele PNL Botoşani a afirmat că nu-şi va asuma o bătălie cu un partener care nu va fi puternic şi nu va lua voturi pentru USL.

2 thoughts on “Uniunea Social Liberală scârţâie la Botoşani: Atacuri verbale între liderii PSD şi PNL în urma unui sondaj prezentat de PSD

  1. D-le Turcanu,problema matale e mare,l-ai pacalit pe Crin cu sondajul la comanda din Banul Botosanean.Ai mancat o buna friptura,vorba matale,numai ca sondajul din teren e altfel,nu poti cumpara respondentii,asa ca va trebui, sa treci de la friptura,la iarba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *