Peste o sută de persoane cu probleme medicale au avut nevoie de ajutorul celor de la ISU Botoșani, în weekend

Nu mai puțin de șapte incendii au avut loc în județul Botoșani, în perioada 15 – 17 iulie 2022. De asemenea, angajații IJSU au intervenit pentru acordarea primului ajutor pentru 102 persoane cu probleme medicale. Acestor intervenții li se adaugă alte patru activități de verificare a Secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, sapte misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina, patru acțiuni de recunoaștere în teren.

Spre exemplu, pompierii Punctului de Lucru de la Flămânzi au fost solicitați și ei să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o magazie și un hambar cu porumb. La fața locului s-au deplasat patru subofițeri cu o autospecială de stingere, iar flăcările au fost stinse în mai puțin de o oră, fiind salvate bunuri în valoare aproximativă de 150.000 de lei. În urma incendiului au ars o afumătoare, o magazie de 18 metri pătrați și un hambar cu știuleți de porumb.

În acest interval, au fost înregistrate și trei incendii de vegetație uscată la Călinești, Cătămărăști Vale și Rădenii Noi, comuna Frumușica. În total au ars aproximativ patru hectare de vegetație, iar cauza probabila în aceste cazuri este – foc deschis în spații deschise.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *