S-a stabilit firma care va construi heliportul de la Botoșani. Investiția costă peste 1 milion de lei

Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a finalizat procedura de licitație pentru stabilirea firmei de construcții a heliportului din Botoșani. Câștigătoare a licitației a fost desemnată societatea comercială Elegant Glob SRL Botoșani, cea care va primi o sumă de 1,14 milioane de lei pentru construcția pistei de aterizare și decolare a elicopterelor.

Pista va fi construită din fonduri europene, ca urmare a implementării proiectului ”The CBC Romania – Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations – SMURD 2”, prin care Inspectoratul General de Aviație al MAI a obținut o parte din finanțarea necesară pentru construirea unui heliport în municipiul Botoșani.

Prin realizarea obiectivului „Heliport Botoșani”, se asigură o creștere a capacității de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră România – Republica Moldova.

Heliportul va fi destinat zborului VFR de zi și de noapte pentru îndeplinirea misiunilor specifice Inspectoratului General de Aviație și ale unităților subordonate.

Țeapă uriașă luată de o familie după ce a comandat mobilă pentru apartament. Au stat luni întregi la Botoșani, în timp ce individul îi ducea cu vorba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *