Țeapă uriașă luată de o familie după ce a comandat mobilă pentru apartament. Au stat luni întregi la Botoșani, în timp ce individul îi ducea cu vorba

O familie a comandat mobilă pentru apartamentul din Iași, dar a ajuns să stea luni întregi într-o comună din județul Botoșani, în timp ce individul căruia i-au dat banii îi tot ducea cu vorba. Constantin Toma a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea unui număr de 6 înșelăciuni. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile, urmând să se efectueze cercetări suplimentar.

Florin Tănase este una dintre persoanele care susțin că au fost înșelate de către Constantin Toma. Ieșeanul a comandat, în primăvara anului 2021, mobilă pentru un apartament de tip mansardă și i-a trimis lui Constantin Toma un avans de 850 de lire. Timp de mai bine de un an de zile, Constantin Toma l-a dus cu vorba pe Florin Tănase, ajungând, în cele din urmă, să-i blocheze numărul și să nu mai onoreze comanda.

Constantin Toma este acuzat că ar fi escrocat mai multe persoane din județul Iași, presupusul țepar acționând, mai nou, și în județele Vaslui și Neamț, obținând, în mod ilegal, în jur de 40.000 de lei. Constantin Toma susține că nu și-a dorit nicio secundă să-și escrocheze clienții, iar situația a fost generată de o serie de încurcături. Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea unui număr de 6 înșelăciuni. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile, urmând să se efectueze cercetări suplimentare.

Florin Tănase, dus cu vorba mai bine de un an de zile de către Constantin Toma

Florin Tănase a comandat, în luna aprilie a anului 2021, mobilier pentru un apartament de la Constantin Toma, căruia i-a oferit un avans în valoare de 850 de lire sterline, echivalentul a 5000 de lei. Deoarece Florin Tănase era plecat la muncă în străinătate, l-a însărcinat pe nașul său să urmărească evoluția comenzii. Constantin Toma a luat toate măsurătorile în luna iulie a anului 2021, estimând că mobila va fi gata în circa 3 luni.

„L-am rugat să-mi trimită poze cu evoluția lucrării, dar el nu a făcut niciodată asta! Atunci am început să văd că nu e în regulă și l-am contactat. Mi-a răspuns, zicându-mi că, din cauza pandemiei, s-au scumpit materialele și el este foarte aglomerat. Cu toate astea, m-a asigurat că în septembrie voi avea mobila”, a declarat Florin Tănase.

În luna septembrie a anului 2021, Florin Tănase urma să revină în România, alături de familie, pentru botezul fiului său. În luna august, păgubitul a luat din nou legătura cu Constantin Toma. După multe insistențe, Constantin Toma a răspuns și a spus că mobilierul nu este încă gata.

„Mi-am luat panică, i-am spus că am nevoie măcar de pat, întrucât nu am unde să dorm cu soția și cu un copil de 3 luni. Când am ajuns, în septembrie, acasă, l-am sunat timp de o săptămână, dar nu mi-a răspuns. După circa 9 zile, mi-a răspuns și, după foarte multe rugăminți, a venit și mi-a montat patul. Înainte să plec din nou din țară, i-am trimis un mesaj și i-am spus că-i dau timp până la Crăciun să-mi termine mobila”, a adăugat Florin Tănase.

Florin Tănase a sperat, până în ultimul ceas, că își va primi mobila

Din cauză că mobila nu a fost gata la timp, soția și fiul lui Florin Tănase au fost nevoiți să locuiască luni bune în Botoșani, la țară, deși dețineau un apartament în Iași. În tot acest timp, Florin Tănase a încercat să-l convingă pe Constantin Toma să onoreze comanda, dar acest lucru nu a fost posibil.

„Când am ajuns în țară, de Crăciun, am făcut tot posibilul să dau de el, i-am trimis zeci de mesaje, mesaje vocale, dar nimic! Atunci mi-am dat seama că am luat țeapă. Am tot încercat să-l mai caut, dar nu mi-a răspuns. În luna ianuarie, am venit să-mi iau familia din Botoșani și am reînceput să-l caut. După vreo două luni de insistențe, mi-a răspuns, i-am dat timp până la Paște să-mi termine mobila, amenințându-l că, dacă nu face asta, îl dau pe mâna poliției. El mi-a spus că s-a încurcat un pic, că are probleme, este în divorț, dar va face mobila. La Paște, aceeași poveste. L-am sunat și i-am spus: «Nu înțelegi că, dacă nu-mi faci mobila sau dacă nu-mi dai banii înapoi, te dau pe mâna poliției». El mi-a răspuns: «Stai să vezi că nu am banii, că i-am dat pe materiale și m-am încurcat eu un pic în lucrare, am greșit niște chestii. Te rog eu mult să mă mai aștepți 2-3 luni». Nu am mai suportat și i-am zis: «Uite cum stă treaba, Costi, îți dau timp la dispoziție până în luna august, dacă nu mi-ai terminat mobila până atunci, te dau pe mâna poliției»”, a precizat Florin Tănase.

Florin Ionuț Tănase l-a contactat pe Constantin Toma și în luna iunie a acestui an, dar i-a fost spusă aceeași poveste, presupusul țepar cerând 2 săptămâni ca să realizeze mobila sau ca să strângă banii. La sfârșitul lunii iunie, când a fost din nou contactat, Constantin Toma a început să fie recalcitrant.

„L-am mai contactat pe la jumătatea lunii iunie, i-am spus că nu am timpul necesar să-l port prin tribunale, bani am, dar trebuie să stau la muncă, am o familie de întreținut. I-am spus să-mi facă mobila într-un timp foarte scurt, dar i-am cerut să-mi trimită, în fiecare zi, poze cu progresul lucrării. Mi-a spus că își va da toată silința ca să-mi realizeze mobilierul. L-am lăsat câteva zile, iar apoi l-am sunat din nou, dar îmi blocase numărul”, a concis Florin Tănase.

Constantin Toma: „Am de gând să le dau banii înapoi, că oricum nu mai vreau mobila!”

Constantin Toma susține că nu a avut niciodată în plan să onoreze comenzile preluate. Acesta își dorește să fie lăsat în pace ca să poată să strângă banii, încât să îi returneze tuturor celor care susțin că au fost țepuiți.

„Nu am vrut să țepuiesc pe nimeni, pur și simplu am luat mai multe comenzi și le-am încurcat. De aici a plecat problema, nu am luat banii ca să țepuiesc oamenii. Nu m-am gândit o secundă la așa ceva. Am de gând să le dau banii înapoi, că oricum nu mai vreau mobila. Vreau să fiu lăsat în pace, să pot să muncesc, în stilul astă nu pot să muncesc, am numai probleme din cauza postărilor de pe Facebook. Există un Dumnezeu pe lumea asta și îmi este martor că nu m-am gândit să trag țeapă oamenilor”, a declarat Constantin Toma.

Constantin Toma a fost reținut timp de 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași, fiind suspectat că ar fi comis 6 infracțiuni de înșelăciune.

„Polițiștii Postului de Poliție Ciurea efectuează cercetări cu privire la comiterea a 6 infracțiuni de înșelăciune. În baza probatoriului administrat în cauze, la data de 14 iunie a. c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași. La data de 15 iunie a. c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt, urmând ca, la finalizarea acestora, dosarul penal să fie înaintat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjiac.

Constantin Toma neagă toate acuzațiile care îi sunt aduse, recunoscând doar că a încurcat comenzile și, astfel, nu a putut să onoreze comenzile.

Sursa: bzi.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *