Județul va avea heliport până la sfârșitul anului. Constructorii sunt din Botoșani

Construirea heliportului medical la Botoșani intră în linie dreaptă, informează printr-un comunicat Consiliul Județean. Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a finalizat procedura de licitație pentru construirea heliportului medical. Comisia de achiziții a stabilit o asociere de firme din Botoșani care să execute lucrările. În paralel, zilele viitoare se va încheia un contract cu o firmă care să asigure lucrările de dirigintare de șantier și, potrivit discuțiilor purtate de echipa de la Consiliul Județean cu cea de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului de Interne, cel mai probabil, la jumătatea lunii iulie se va da ordinul de începere a lucrărilor.

„Este un proiect pe care l-am început în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani. La finalul mandatului meu de senator, am lăsat lucrurile într-o fază avansată și înțeleg, dar din păcate, pe timpul anilor 2020-2021 s-a cam bătut pasul pe loc. La sfârșitul anului trecut, echipa de la Consiliul Județean a luat legătura cu Inspectoratul General de Aviație, implementatorul proiectului, pentru a se decongestiona acest proiect.  Acum, s-a încheiat procedura de licitație și urmează să se dea ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuție este de patru luni, deci, la finalul anului vom avea și un heliport medical modern”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Inspectoratul General de Aviație vizează realizarea a șapte heliporturi în România și Republica Moldova în cadrul proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations SMURD 2”. Acestea sunt finanțate din fonduri europene, prin intermediul Programului  Operațional Comun 2014-2020 România – Republica Moldova.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *