Primar nou într-o comună din Botoșani. Și-a început mandatul din această săptămână

primarie sigla generic, stiri, botosaniO comună din județul Botoșani are primar nou, care și-a început mandatul din această săptămână. Este vorba de comuna Blândești, acolo unde liberalul Constantin Ciobanu a preluat postul de primar interimar. El a devenit șef peste administrația locală din comună, după ce, în urma unei ședințe a Consiliului Local, a fost desemnat viceprimar, preluând implicit și funcția de primar.

La Blândești, fostul primar Stelian Maxim, a pierdut funcția dobândită în urma alegerilor locale din 2020, ca urmare a unei stări de incompatibilitate descoperită de inspectorii Agenției Naționale de Integritate.  În urma acestuia, funcția de primar a fost preluată, interimar, de Mihaela Băghiceanu, cea care era viceprimar și a preluat și atribuțiile primarului. Numai că, luna trecută, prefectul Sorin Cornilă a dispus încetarea mandatului acesteia, tot ca urmare a unei incompatibilități.

În aceste condiții, Consiliul Local a fost nevoit să desemneze un viceprimar nou, ca, ulterior, acesta să poată îndeplini și prerogativele de primar, conform legii, până la organizarea unor alegeri locale parțiale.

La ședința de vineri a Consiliului Local Blândești, au fost două propuneri de viceprimar din rândul consilierilor locali, însă Constantin Ciobanu (PNL) s-a impus cu șase voturi, față de cinci câte a avut contracandidatul său.

 

FOTO! Comuna din județul Botoșani care a rămas fără primar şi viceprimar. Sătenii nici nu se mai pot căsători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *