FOTO! Comuna din județul Botoșani care a rămas fără primar şi viceprimar. Sătenii nici nu se mai pot căsători

foto adevarul

Situaţie bizară într-o unitate administrativă din judeţul Botoşani. Comuna Blândeşti a rămas fără „executiv”, după ce, atât primarul, cât şi viceprimarul au fost suspendaţi pentru incompatibilitate. Actele oficiale de maximă importanţă nu mai pot fi emise.

Blândeştiul este o comună săracă, cu 2.000 de locuitori, în judeţul Botoşani. Pe lângă problemele economice, dar şi de alimentare cu apă în unele sate, localnicii s-au trezit cu o altă belea pe cap.

Pe scurt, comuna a rămas fără executiv şi nu mai are cine, printre altele, să mai semneze actele foarte importante, să iniţieze proiecte de Consiliu Local sau să oficieze căsătorii.

Comuna rămasă fără primar şi viceprimar

Toată povestea a început după alegerile locale de acum doi ani. Primarul ales la Blândeşti, Stelian Maxim, a rămas fără mandat, la nici şase luni de la alegeri, fiind descoperit în stare de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate(ANI).  Din acel moment, atribuţiile sale au fost preluate de viceprimarul Mihaela Băghiceanu. Doar că, la rândul său viceprimarul s-a trezit în situaţie de incompatibilitate.

La jumătatea lunii iunie, prefectul de Botoşani a emis ordinul de încetare a mandatului.  Aşa că de pe data de 15 iunie, Primăria Blândeşti a rămas fără executiv. De instituţie se ocupă secretarul. „Eu îmi exercit atribuţiile care îmi revin în baza legii”, a precizat secretarul Oroşanu Eduard.

Blocaj politic în Consiliul Local

Lucrurile s-au complicat şi în Consiliul Local, acolo unde numărul de consilieri PSD şi PNL, cele două formaţiuni politice care au aleşi la Blândeşti, este egal. Cinci consilieri PSD şi cinci PNL. Fără o majoritate niciuna dintre tabere nu-şi poate impune opţiunea de viceprimar. În acest context, comuna rămâne, deocamdată, în continuare fără primar şi viceprimar.  Prefectul Sorin Cornilă, spun că se aşteaptă o hotărâre a instanţei pentru validarea unui nou consilier local, cel care ar duce la formarea unei majorităţi necesare alegerii unui viceprimar din rândul consilierilor. Până atunci, adaugă reprezentantul Guvernului în teritoriu, Secretarul Prefecturii acordă asistenţă celor de la Blândeşti pentru a o scoate cumva la capăt.

Sursa: adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *