Un primar din Botoșani își va pierde mandatul. A fost găsit incompatibil de ANI

Un primar din judeţul Botoşani își va pierde mandatul din cauza unui conflict de interese în care s-a aflat. Este vorba de primarul comunei Blândești, Stelian Maxim, care a fost declarat, în 2017, în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce și-a închiriat lui înșuși o parte din pajiștea comunală.

Maxim a contestat inițial la Curtea de Apel Suceava și apoi Înalta Curte de Casație și Justiție raportul inspectorilor de integritate, însă a pierdut la ambele instanțăe. Acum, soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție, dată pe 15 aprilie, îeste definitivă, iar prefectul Dan Nechifor va trebui să îl suspende din funcție pe primarul de Blândești.

„Aștept raporul final de la ANI și apoi voi declanșa procedura”, a spus Nechifor.

Inspectorii ANI au constatat că Maxim Stelian, actualul primar al comunei Blândeşti şi fost consilier local în aceeaşi comună, a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștii prin licitație publică (teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei Blândești).

De asemenea, în calitate de consilier local, Maxim a votat Hotărârea Consiliului Local privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștii comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 în caietul de sarcini.

Totodată, persoana evaluată a încheiat cu C.L. al comunei Blândești, județul Botoșani, un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren.

  • Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de reclamantul Maxim Stelian împotriva sentinţei nr. 29 din 13 februarie 2018 a Curţii de Apel Suceava – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 15 aprilie 2021. Soluţia cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a fost pronunţată în dosarul nr. 667/39/2017/a1.

Un primar din Botoşani se află în conflict de interese. Vezi ce au descoperit inspectorii ANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *