Peste 5600 de locuri la admitere în liceele botoşănene

Daniel Bucataru, inspector scolar
Daniel Bucataru, inspector scolar

Inspectoratul Şcolar Judeţean a început distribuirea către elevii claselor a VIII-a a broşurilor gratuite privind admiterea în licee. În acest an, 5160 de locuri sunt disponibile la repartizarea computerizată, alte 390 de locuri în liceele vocaţionale (profil artistic, pedagogic, sportiv şi seminarii teologice) la care se mai adaugă alte 90 locuri alocate prin cadrul proiectului SCAN copiilor defavorizaţi şi care din motive independente de ei nu pot să continue studiile liceale.

Dacă ţinem cont şi de locurile de la seral fără frecveţă şi de cele speciale pentru elevii de etnie romă, ajungem la numărul de elevi de clasa VIII-a. Avem îmatriculaţi 6.100 de elevi„, a precizat inspectorul şcolar Daniel Bucătaru, purtătorul de cuvânt al IŞJ.

Potrivit acestuia, prin proiectul SCAN sunt selectaţi până acum 100 de copii pe cele 90 de locuri alocate la clasa IX-a urmând ca etapele de selecţie să continue. Elevii de clasa VIII-a care vor avea corigenţe vor avea dreptul să participe la admiterea computerizată doar în etapa a treia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *