Unul dintre cel mai căutate magazine de haine din Botoșani a fost închis

magazinul Orsay din Botosani Shopping CenterUnul dintre cele mai căutate magazine de haine din Botoșani s-a închis. Este vorba despre magazinul Orsay, situat în Botoșani Shopping Center.  Brandul francez de modă Orsay a închis toate magazinele fizice din România, alături de cel online, o parte dintre produsele companiei fiind acum disponibile pe platforma online aboutyou. Retragerea de pe piaţa locală nu este un eveniment singular, acelaşi lucru petrecându-se şi în Germania, Cehia sau Ungaria, potrivit presei străine. Compania fondată în 1975 avea 740 de magazine şi era prezentă în 34 de ţări, conform site-ului propriu.

Decizia închiderii reţelei offline din toate ţările unde brandul era prezent vine ca urmare a faptului că afacerea a fost vândută în primăvara lui 2022 de familia Mulliez, cea care a fondat businessul şi l-a deţinut circa cinci decenii, către Gordon Brothers, o firmă americană specializată în restructurări şi lichidări. A fost cedat brandul şi câteva active, scrie presa străină, fără a preciza care dintre cele două părţi a luat decizia de a renunţa la magazinele offline.

Cert e că în toamna lui 2021, când familia Mulliez, cunoscută pentru multiple afaceri precum Auchan şi  Decathlon, încă era proprietara Orsay, a fost declan­şată procedura de intrare în insol­venţă. A fost căutat şi un cumpărător pentru această reţea de magazine fizice ce avea o puternică prezenţă în Germania, dar şi în Polonia şi Cehia. El nu a fost găsit, preferându-se lichidarea operaţiunilor offline, scrie zf.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *