Patronii Dedeman au cumpărat un teren de aproape 9.000 de metri pătrați în Botoșani

Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, au achiziționat un teren de aproape 8.900 de metri pătrați în municipiul Botoșani de la Întreprinderea de Mică Industrie Agricolă, o companie care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management, pentru circa 450.000 de euro, conform Profit.ro.

Prețul a inclus construcțiile existente, precum spațiu de producție, centrală termică, ateliere mecanice și o clădire de birouri de 118 metri pătrați. Terenul este amplasat vis-a-vis de unul dintre punctele de lucru ale companiei Rematinvest, printre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din România.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Dedeman au declarat că „În momentul de față studiem mai multe posibilități de a dezvolta acest teren”.

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei (2,029 miliarde de euro), de la circa 9 miliarde lei în anul precedent (1,836 miliarde de euro), având un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020), conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor. După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume. Astfel, au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești, și alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca.

În plus, Dragoș și Adrian Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

Întreprinderea de Mică Industrie Agricolă este o societate pe acțiuni înființată în urmă cu aproape trei decenii, cu afaceri de circa 78.000 de lei în 2021. Acționariatul este împărțit între Dănilă Gheorghe (55%), Dănilă Teodora (16%), Nichita Claudia Marinela (15%) și Nichita Dragoș (14%).

FOTO Alertă! Un bărbat din Botoșani, căutat toată noaptea de pompieri. Ar putea fi căzut într-un iaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *