Alertă de holeră pentru județul Botoșani. Autoritățile sanitare se mobilizează

Sursa foto: pixabay

Autoritățile sanitare din Botoșani sunt în alertă după ce Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat apariția unui caz de holeră. Bacteria care provoacă infecția cu holeră a fost descoperit pe o plajă de pe malul Nistrului. În acest context, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din România a transmis o informare către toate direcțiile de sănătate publică din țară, iar, pe fondul acesteia, Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat că va lua măsuri pentru prevenirea apariției bolii.

Directorul DSP Botoșani, Teodor Ferariu, susține că apariția cazului din Republica Moldova impune efectuarea, cu o atenție sporită, a triajul epidemiologic în taberele de refugiați și verificarea respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere. De asemenea, el rețeaua medicală din teritoriu privind anunțarea imediată telefonică a cazurilor suspecte către Direcția de Sănătate Publică și recoltarea de probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigații de laborator.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației:

  • Consumați apa de băut numai din surse controlate (autorizate);
  • Respectați cu rigurozitate regulile de igienă privind spălarea mâinilor precum și a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate;
  • Evitați scăldatul în bălți/lacuri a căror apa este necontrolată.

Holera se caracterizează printr-un volum mare de scaune diareice, vărsături, crampe musculare, pierderea rapidă a fluidelor, până la 20 de litri pe zi, dar și deshidratare severă. Cei care se confruntă cu astfel de simptome ar trebui să meargă cât mai repede la un medic.

VIDEO Scandalos! Bărbat umilit și filmat de doi consăteni. „Hai, bagă capul acolo! Ți-au zis că îți dau 100”. Este incredibil ce i-au făcut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *