Elevii din Botoșani pentru care notele la Evaluarea Națională nu contează. Vor intra fără emoții la liceu

Doi elevi din județul Botoșani au scăpat de emoțiile examenului de Evaluare Națională. Este vorba despre olimpicii Rareș Mandache și Gabriel Șobachi. Mandache, de la Școala gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani, a obținut locul I la Olimpiada Națională de Istorie, iar Şobachi, de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, a obţinut premiul I la Olimpiada naţională de interpretare instrumentală, la contrabas.

Cei doi vor intra la liceu indiferent de notele obținute la Evaluarea Națională. Potrivit unei decizii a Ministerului Educației, de această facilitate beneficiază elevii de clasa a VIII-a care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

„Istoria mă pasionează de mic. M-au fascinat armele și luptele. Urmăream filme și documentare cu părinții și puneam întrebări constant. Cred că de aici a plecat curiozitatea și dorința de a cunoaște tainele trecutului”, spunea Rareș într-un interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *