Premii importante câștigate de elevii Liceului de Artă Botoșani la un concurs internațional

liceul de arta stefan luchian botosani23 de premii și mențiuni  au fost câștigate de artiștii de la liceul botoșănean ”Ștefan Luchian”la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală ”Emanuel Elenescu” de la Piatra Neamț. Dedicat Zilei Naționale a României, acesta a fost la a XXIX –a ediție și a adus participarea a peste 1700 de tineri artiști de la liceele de profil din țară, dar și din Republica Moldova.

Foarte mulți concurenți din Chișinău, Tiraspol, Soroca, Bălți, Hăsnășădeni, Strășeni, Telenești, Orhei și Fălești s-au alăturat celor din Bacău, Iași, Bârlad, Brăila, Cluj și București, Târgoviște, Reșița, Zalău, Galați, Suceava și Târgu Mureș, într-una din cele șapte secțiuni ale competiției: instrumente de suflat din lemn și alamă, percuție, canto clasic, instrumente cu coarde, muzică de cameră, instrumente tradiționale.

Premiile I ale botoșănenilor au fost câștigate de copii de la clasa a V-a până la XI-a,  George Antoneac și Valentin Albotă fiind cei mai mici dintre aceștia. Sara – Cristiana Andronic, Ioan Rotărescu, Gabriel Șobachi și Flavius Huțanu sunt doar cu un an mai mari, Elisabeta Șeremet este în clasa a VIII-a, în timp ce Marcian Vasile Dascălu și Ștefan Cristian Ungureanu, elevi în clasele a IX-a, respectiv a XI-a,  sunt ceilalți deținători ai premiului I. Performanțele micilor și tinerilor muzicieni din Botoșani au fost înregistrate cu ajutorul instrumentelor de suflat,  contrabasului și viorii, dar și la secțiunile de canto tradițional și clasic. Fiecare elev premiat a fost sprijinit de câte doi profesori, unul îndrumător, altul corepetitor, astfel încât și lista dascălilor ce merită aplauze este consistentă.

”Participarea la aceste competiții, de nivel internațional, iată, presupune foarte multă muncă atât din partea elevilor, cât și din partea colegilor mei, pe care îi felicit. Cele câteva zeci de premii pe care le câștigă în fiecare an la acest concurs sunt tot atâtea motive pentru a continua. Copiii sunt talentați și ambițioși și merită din plin admirație și apreciere. Felicitări tuturor!”, este comentariul făcut la aflarea câștigătorilor de către directorul Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani, profesorul Beatrice  Cătălina Păpădie.   

Vezi aici elevii premianți!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *