Rareș Mandache, elevul botoșănean care a obținut locul I la Olimpiada Națională de Istorie: „Tata nu a realizat pe moment ce s-a întâmplat. I-a luat cam o oră să proceseze vestea”

Rareș Mandache, botoșăneanul care a obținut locul I la Olimpiada Națională de Istorie, a vorbit despre pasiunea sa pentru istorie, dar și reacțiile celor din jur după ce a obținut această performanță. Rareș Mandache, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani, a reușit performanța de a obține locul I, pe țară, la Olimpiada de istorie, de la Târgu – Mureș. El l-a avut ca îndrumător pe profesorul Lucian Florea.

Mândri de el, părinții știau că fiul lor este valoros, dar nu au crezut că acesta va obține chiar locul I. A fost o surpriză extraordinară pentru ei, negăsindu-și cuvintele să îl felicite pe tânărul învățăcel.

„Istoria mă pasionează de mic. M-au fascinat armele și luptele. Urmăream filme și documentare cu părinții și puneam întrebări constant. Cred că de aici a plecat curiozitatea și dorința de a cunoaște tainele trecutului”, a declarat, pentru dărăbăneni,ro, Rareș. care a precizat că subiectele la olimpiadă au fost destul de grele, dar nu imposibile.

A început pregătirea pentru olimpiadă din luna martie, după ce a aflat rezultatele la etapa județeană. Cu ocazia participării la Olimpiada Națională de Istorie a reușit chiar să își facă prieteni noi. Mândri de el, părinții nu au știut cum să își exprime bucuria mai repede.

„Tata nu a realizat pe moment ce s-a întâmplat. I-a luat cam o oră să proceseze vestea. Mama era în culmea fericirii, nici nu avea cuvinte. Și rudele mai îndepărtate m-au contactat să mă felicite chiar după aflarea rezultatelor”, a spus, pentru sursa citată, elevul.

Deocamdată, Rareș nu s-a decis la ce liceu va studia, dar, spune el, cu siguranță va alege științe sociale.

„În final, țin să le mulțumesc unor persoane foarte importante. În primul rând, domului profesor (n.r.-Lucian Florea) fără de care nu aș fi reușit această performanță. Mai apoi părinților care m-au susținut constant și nu în ultimul rând prietenilor și tuturor celor ce m-au susținut și au avut încredere necondiționată în mine”, a adăugat tânărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *